Oude man met mondkapje

Met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van traumatisch verlies begrijpt Elah als geen ander het verdriet van nabestaanden van corona-slachtoffers, die heel onverwacht en zonder afscheid hun dierbaren verloren. Eind juni startte Elah een hulpverleningscampagne. Je leest er meer over in onze laatste nieuwsbrief.

Chaim Kimchi, een boom van een kerel in de bloei van zijn leven, werd voorjaar 2021 totaal onverwacht door corona geveld. ,,Chaim voelde zich niet zo goed. Hij wilde eigenlijk niet gaan, maar we overtuigden hem om in het ziekenhuis een foto te laten maken en dan weer naar huis te komen. Twee weken later was Chaim dood’’, vertelt zijn weduwe Orna Kimchi. Het immense verlies en de plotselinge klap probeert ze nog steeds te begrijpen en verwerken.

Chaim Kimchi

Elah biedt gratis psychologische hulp aan naaste familieleden zoals Orna, die onder tragische omstandigheden hun dierbare verloren. Voor deze nabestaanden, intussen ruim 8000 families, wordt niets meer als vanouds. Ze voelen zich door het noodlot getroffen, weten zich vaak geen raad, en krijgen geen steun uit andere bronnen. Ze hebben geen afscheid kunnen nemen van hun dierbare, ze hebben niet de traditionele joodse rites kunnen volgen en niet hun verlies met vrienden en familie kunnen delen.

In eerste instantie hebben we bij het Elah Centrum een telefonische hulplijn geopend voor mensen in nood. Maar gaandeweg begrepen we dat nabestaanden meer nodig hadden en hebben we een speciaal project opgezet. Sinds de start van het project hebben we honderden nabestaanden van corona gratis geholpen